Fler och fler jägare handlar sina jaktkläder online. På nätet kan man hitta snygga och funktionella jaktkläder av hög kvalitet. Det ska också vara hållbara kläder som håller dig varm och torr under många jaktpass framöver. Det finns jaktkläder för både hundförare och skyttar. Alla jägare strävar efter att klä sig varmt med vattentäta kläder. Samtidigt ska kläderna vara slitstarka och smidiga så att de inte påverkar rörelsefriheten. När du investerar i jaktkläder vill du vara säker på att de kommer att hålla för många jaktsäsonger så därför ska du alltid köpa jaktkläder av bra kvalitet. Handlar du jaktkläder härifrån kan du vara säker på att dina jaktkläder kommer att hålla i många år framöver.

Jaktkläder med olika membran

Idag tillverkas de flesta jaktkläder med ett vattentätt skydd som också kallas “membran”. Det mest kända är förmodligen Gore Tex. Många jägare uppskattar Gore Tex eftersom det är ett material som är vattentätt och som samtidigt skyddar mot vind. Gore Tex är även ett material som andas och som transporterar bort svett och fukt från kroppen så att du inte blir kall. Det finns även andra vattentäta membran som till exempel covertex och airteck men de är ännu inte lika kända på den svenska marknaden.

Vindtäta jaktkläder

I stort sett alla kläder som är utrustade med membran skyddar dig mot vind. Blåsten kan inte ta sig igenom membranet och kyla ner din kropp. Det finns membran som skyddar mot både vind och vatten och membran som är gjorda för att bara användas när det blåser. Vindtäta membran har lite större hål som ventilerar bättre så att du inte ska bli för varm, nackdelen är att de inte står emot regn lika bra som ett vattentätt membran.

Kamouflagekläder

Kamouflagekläder hjälper dig att smälta samman med din omgivning och gör dig näst intill osynlig och är ett måste för dig som har ett intresse för jakt. Tanken med kamouflagekläder är att de ska dölja dig så effektivt så att djuren inte upptäcker dig. Om jägaren blir svårare att upptäcka för viltet så ökar chanserna så klart till en framgångsrik jakt. Det bästa är att använda kamouflagekläder som utgår djurens syn på omgivningen och inte från den mänskliga synen. Det finns olika kamouflagekläder beroende på om det är snö eller barmark när du ska använda dem.

Stort utbud av jaktkläder