4 cykeltillbehör du inte klarar dig utan

Så du har köpt en ny mountainbike och är sugen på att ta dig ut för att utforska dina omgivningar? Innan du gör detta är det viktigt att säkerställa att du har alla de cykeltillbehör du behöver för att få en trevlig och njutbar upplevelse. Även om det är fullt möjligt att bara huvudlöst kasta sig in i cyklingen i dina vanliga kläder och skor, finns det vissa tillbehör som helt enkelt ökar din bekvämlighet och framför allt din säkerhet i MTB-lederna. Och då syftar vi inte på det självklara: cykelhjälmen.

1. Cykelhandskar

Cykelhandskar är ett underskattat cykeltillbehör som skyddar dina händer när du är ute och cyklar. Köp gärna särskilt MTB-handskar som ger dig ett bra grepp på styret när du svettas om händerna och samtidigt skyddar mot grenar och stenar.

Det finns flera olika handskar att välja mellan. Vissa är förstärkta vid knogarna, medan andra är utformade för att du ska kunna använda en touchskärm utan att först ta av dig handskarna. Det viktigaste att tänka på är dock att dina handskar sitter bra och är bekväma att bära.

2. MTB-shorts

MTB-shorts är ett annat cykeltillbehör som underskattas av många nya MTB-cyklister. Vissa shorts är vadderade på insidan och ser till så att det är bekvämt att cykla långt och länge. Genom att investera i ett par bra shorts kan du vara säker på att du hålls sval på varma dagar och att du har fickor som på ett säkert sätt förvarar dina tillbehör. Just cykelkläder som kan ses lite utanför cykelsäsongen är något man kan köpa till riktigt bra priser under black friday och cyber monday. Slå till och var redo när våren väl är tillbaka.

3. Cykelskor

Även om du använder plattformspedaler, kan ett par kvalitativa MTB-skor vara ett cykeltillbehör som gör stor skillnad för din cykling. De skyddar dina fötter mot stenar och andra föremål längs MTB-lederna, och deras sulor hjälper dig att behålla ett bra grepp på pedalerna. Vissa skor kan du till och med gå omkring i utan din cykel.

4. Ryggsäck

En ryggsäck särskilt framtagen för mountainbikecykling kan göra stor skillnad när du spenderar långa dagar på MTB-lederna. Den låter dig inte bara frakta vatten, mat och klädesplagg, utan många ryggsäckar har även särskilda utrymmen för cykeldelar. Vissa har även inbyggda ryggskydd.

4 cykeltillbehör du inte klarar dig utan