Har du tänkt ge dig ut och vandra men är osäker på vilken ryggsäck du ska köpa? Det är inte alltid så lätt att veta med tanke på det stora utbud som finns idag. Det viktigaste när du väljer  är funktionen – vad har du tänkt använda din ryggsäck till? Behöver du en större ryggsäck med kapacitet för tung packning, eller räcker det med en mindre modell som inte behöver ha samma kapacitet? När du vet vad du behöver är det lättare att hitta en som passar dig.

Ta god tid på dig och testa flera olika ryggsäckar och modeller. Bestäm dig inte direkt utan låt det ta sin tid. Har du tålamod så kommer du kunna hitta precis den modell som passar dig som hand i handske och då kommer ryggsäcken att vara din bästa vän på vandringen. Fickor och fack varierar från modell till modell och detta kan du välja efter tycke och smak. Se dock alltid till att det finns ett par ytterfickor för sådant som du lätt vill komma åt och ett öppet fack för vattenflaska.

 
En ryggsäck av god kvalitet och som inte belastar din kropp är definitivt värd sitt pris. Vi rekommenderar därför att du köper hög kvalitet och god komfort som du kommer kunna ha stor glädje och nytta av länge.

Packa smart

När man packar ska man tänka på att packa det tyngsta i övre delen av ryggsäcken. På det sättet belastar du kroppen mindre. Packa sådant som du snabbt och lätt vill få tag på, som t ex regnkläder, i de fickor som finns utanpå ryggsäcken. Det finns många bra ryggsäckar via butiker som outdoorexperten.se. Det finns både toppmatade ryggsäckar och de som är frontmatade med dragkedja på sidorna. Väljer du en ryggsäck med dragkedja måste du se till att den är kraftig och säker samt att den ska ha dragsko, helst dubbla så att du kan låsa den med hänglås vid behov.

 
Tänk på att aldrig placera värdesaker i fickorna utanpå ryggsäcken när du befinner dig på resande fot bland andra människor. Även om man vill ha kameran nära till hands så är det inte värt att bli av med den innan resan knappt har börjat. Ha istället kameran i en rem kring halsen om du vill ha den tillgänglig. Detsamma gäller mobiltelefoner och andra värdesaker. Det är bättre att satsa på en separat handväska som du har under uppsikt än att behöva ha ögon i nacken för att bevaka dina värdesaker.

Välj din ryggsäck med omsorg