Kobe Bryant är en av tidernas största basketspelare. I den Amerikanska basketligan NBA har han närmast varit en ikon. Många sportstjärnor och kanske framför allt basketspelare, har samarbetat med olika skomärken för att lansera ett par signaturskor. Andra basketstjärnor som gjort det här är bland annat LeBron James och giganten Michael Jordan. I dagens läge verkar Kobe Bryants skor talas om i samma meningar som Jordans skor.

Samarbetade med Adidas innan Nike

Innan Kobe började samarbeta med Nike, höll han sig till Adidas. Han lanserade ett par skor som det gick förhållandevis bra för. Signaturskorna han lanserade med Adidas var inte bara uppmärksammade för att de var associerade med honom – de hade också en mycket vågad och unik design.

Kobe var dock inte nöjd med skorna som lanserades, något som kanske var den utlösande faktorn för att han valde att avsluta avtalet sommaren 2002.

Ingick i avtal med Nike

Nike-epoken inleddes sakta men säkert när Kobe började jobba fram en ny signaturdesign ihop med dem. Under tiden designen jobbades fram bar han dessutom Nike skor på basketplanen under 2 säsonger.

Under tiden han har jobbat med Nike har en tydlig ändring i stil kunnat märkas. Designen hos det första paret signaturskor såg ut som ganska ”vanlig” basketsko. Följande utgåvor har istället, nästan succesivt, förvandlats till en design som mer liknar fotbollsskor än basketens dito.

Nikes Black Mamba Pack

I syfte att fira Kobes långa karriär, har Nike lanserat en kollektion som tar oss tillbaka till de 13 modeller han bar genom sin karriär. Kollektionen släpptes över flera veckors tid, helt i kronologisk ordning. Samma dag som han spelade sin sista match i NBA, släpptes också den sista modellen i kollektion.

Träningsskor och sneakers

Intresset för sneakers och träningsskor har alltid varit stort och dagens trender är stabila även när det gäller streetmode. Det finns flera kända märken som bärs både på arenor, gym och som vardagssko. Adidas skor är kanske de mest välkända när det kommer till märken som tillverkar skor både för träning och stadsliv. Sortimentet har blivit allt större och man kan idag hitta såväl Stan Smith som andra klassiker eller nya stilar.

Kobe Bryant skor